Lečenje magnetima

Share

Magnetna terapija svakako spada u prirodne metode lecenja i najcesce se primenjuje za ublazavanje bolova, vracanje energije i kvalitetniji san. Ova vrsta alternativne terapije na jednostavan nacin pomaze organizmu da uspostavi prirodnu elektromagnetnu ravnotezu kako bi najmocniji unutrasnji uredjaj za samoisceljivanje mogao da obavlja svoj zadatak punom parom. Magnetna terapija koristi prirodnu energiju magnetnog polja neophodnu za odrzavanje kompletnog zdravlja organizma.

Iako mozda zvuci, a svakako izgleda kao savremena metoda lecenja, magnetna terapija ima staru bastinu jer se spominje jos u drevnoj kineskoj medicini, starom Egiptu i Grckoj. Posto se do sada pokazala kao efikasan i bezbedan nacin lecenja mnogih bolesti ima veoma dobru perspektivu i u buducnosti. Tako se cesto moze cuti da obecava i vise od mnogih ocekivanja.

 

Dakle, magnetna terapija je neinvazivna metoda lecenja i ima visoku stopu uspeha, pogotovo u lecenju hronicnih oboljenja. Medicinski magneti mogu biti korisno pomocno sredstvo za susbijanja bolova. Delovanjem magneta na povredjeno i bolno mesto na telu podstice cirkulaciju i protok kiseonika sto ubrzava prirodni tok ozdravljenja. Isto tako umiruje upalne procese.

Magnetna terapija moze ublaziti simptome bolesti poput artritisa, isijasa, hronicne glavobolje. Podstice cirkulaciju krvi, ubrzava zarastanje rana nakon operacije, ublazava simptome depresije a postoje odredjene tvrdnje da je gotovo savrsena za lecenje nesanice.

U Japanu i drugim razvijenim zemljama, terapijski magneti su vec dugo vremena licencirani kao medicinski uredjaji. Osim toga, savremena medicina koristi magnetnu energiju za dijagnostiku magnetnom rezonancom. Sirom sveta, magnetna terapija se primenjuje u okviru fizikalne terapije kao proverena metoda za ubrzavanje oporavka pacijenata sa koštanim prelomima.

Od kada se terapija magnetima primenjuje za saniranje povreda kod profesionalnih sportista ova metoda je sve popularnija i u opstoj populaciji. Zbog jednostavne upotrebe i efikasnosti ova metoda lecenja ima tendenciju da zauzme zavidno mesto u polju alternativne medicine.

Da bi svojim korisnicima primena magneta pruzila sto bolji komfor danasnji proizvodjaci se zaista trude da magnete smeste u fino dizajnirane odevne predmete i nakit. Na taj nacin primena magneta moze biti ne samo korisna i prakticna, nego cak i atraktivna.

Na kraju treba naglasiti: magnetna terapija jeste bezbedna ali je zabranjena osobama koje imaju ugradjen pejsmejker ili druge medicinske implantante sa magnetnim poljem, trudnicama i maloj deci. U svakom slucaju, lecenje magnetima sprovoditi uz konsultacije sa strucnim licima.

* Tekst preuzet sa sajta www.priroda-leci-sve.com

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budite oprezni!
Kupujte originalne Woolmark proizvode
samo kod licenciranih Woolmark partnera!
Triostyle nudi proizvode koji su
sertifikovani Woolmark kvalitetom
i kao takvi su originalni i zaštićeni na tržištu.