Vuneni program

Bambus - kašmir set

Bambus - kašmir set

Bambus je pravo čudo prirode i zbog njegovih jedinstvenih prednosti nad sintetičkim vlaknima sve više se koristi za proizvodnju odeće i posteljine. Bambusovo vlakno je izuzetno prozračno, reguliše toplotu i pruža prijatan osećaj svežine. Svojom jednostavnom mikro-struktorom navlake i pokrivaci od bambusovih vlakana mogu apsorbovati znoj u nekoliko sekundi i ono što je važno jeste da je izuzetan antialergijski materijal, čuva kožu i štiti je od iritacija.

U sebi sadrži pektin koji je hit u svetu za negu koze kod odraslih kao i kod dece. Ono što naučnici tvrde za pektin jeste da odbija izuzetno visok procenat bakterija koje postoje.

Merino lan set

Merino vuna

Merino vuna je prirodni materijal koji se dobija od Merino ovaca, merino ovce su raspostranjene u Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Americi. Merino vuna je mek, nežan i vazdušast materijal, koji pri kontaktu sa kožom ostavlja osećaj prijatnosti i udobnosti bolji od svih drugih vrsta vune. Vlakna merino vune su upola tanja od vlakana obične vune, a samim tim su mekša, finija i osetljivija i upravo zbog toga je mnogo prijatna na dodir sa kožom.

U odnosu na običnu vunu ,merino vuna ima nekoliko prednosti, ali jedna od najbitnijih je sposobnost regulacije temperature, odličan je prirodni termoizolator, vuna niti greje niti hladi, ona održava temperature, u ovom slučaju temperaturu tela koja je 36,6 c. Još jedna bitna karakteristika vune je njena prozračnost, vlakna merino vune su šupljikastee strukture, što omogućava koži da diše, što je jako bitno, jer je koža naš najveći disajni organ, ukoliko se neko znoji u toku noći, vlakna merino vune će ukloniti vlagu sa vaše kože i upiti je, ta vlaga iz vlakana će početi da isparava, hladeći vazduh između kože i vunenog pokrivača, a to će vam dati prijatan osećaj hlađenja. Još jedna jako bitna karakteristika merino vune je da ima čak 4 puta više lanolina u odnosu na druge što je čini antibakteriskijim i hipoalergijskim materijalom.

Još jedna veoma zanimljiva karakteristika ove vune je ta što prilikom spavanja usporava rad srca čime stvara mnogo bolje uslove za dobar san i odmor.

Set za decu (Meda i slonče)

Sibirski Bor (kedar)

Merino vuna

Sibirski kedar je vrsta bora, raste isključivo u Sibiru zbog klimatskih uslova.

Od davnina se koristi u razne svrhe, a cena ovog drveta je nekada bila veca od cena zlata. Živi u proseku 400-500 godina, a veruje se da mali komad kedra treba nositi u direktnom kontaktu sa telom jer isceljuje i uravnotežuje organizam. Četine kedra sadrze veliku količinu fitoncida zbog čega je vazduh u kedrovim sumama gotovo streilan (200-300 mikroorganizama u metru kubnom što je manje nego u operacionim salama).

Kedrovo ulje ima jedinstven sastav i smatra se neprocenjivo vrednim u kozmetičkoj i zdravstvenoj industriji. Sadrzi omega 3,6 i 9 nezasićene masne kiseline tri puta vise nego u ribljem ulju ,vitamine A,D,E (vitamin E čak pet puta više nego u maslinovom ulju, veliku količinu proteina. Sastav kedrovog ulja je odlicno izbalansiran tako da je ljudski organizam u stanju da ga iskoristi 99%.

Njegovo delovanje

Blagodeti na ljudski organizam su brojne:

Smanjuje sklonost ka alergijama, aterosklerozi, sprečava stvaranje lošeg holesterola u krvi, štiti krvne sudove, ubrzava oporavak od bolesti, podiže imunitet, poboljšava vid, podstiče izbacivanje teških metala, u kozmetici se koristi za negu suve kože, protiv starenja, protiv opadanja kose i za jačanja korena.

Budite oprezni!
Kupujte originalne Woolmark proizvode
samo kod licenciranih Woolmark partnera!
Triostyle nudi proizvode koji su
sertifikovani Woolmark kvalitetom
i kao takvi su originalni i zaštićeni na tržištu.